Smarte byer er grønne

Boken Folkets klimadugnad skal inspirere Kari og Ola Nordmann til å ta i et tak. Boken viser at det er mange som er i gang. Ordfører Lisbeth Hammer Krog og daglig leder for SmartCity Bærum Unni Larsen, er blant flere som er intervjuet i boken.
Det nytter ikke å snakke det vekk lenger. Klimaendringene er her, og vi må handle mens vi kan. Dette er bakgrunnen for boken som møter enkeltmennesker, forskere og politikere som på ulike vis bidrar til det grønne skiftet. Når sterke krefter viser vei, vokser motivasjonen hos den enkelte til å ta grep i hverdagen.
Folkets klimadugnad blir ordføreren spurt om hun  har et godt råd til andre ordførere i arbeidet med å skape bærekraftige lokalsamfunn. – Man må ha kunnskap og engasjement. Og man må ville noe. Det er det viktigste. Vi har aldri svarene før vi begynner. Veien blir til mens vi går, og så må vi kjenne på usikkerheten det kan være i å gjøre noe nytt. Noen kommer alltid og sier «hva er dette godt for?». Men det er nettopp det! Da vet vi at vi er på sporet av noe, sier Krog.
Mer om boken finner du på Dinamo Forlag

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.