Teknologi reduserer bilkjøring

Stabæk Fotball, Ruter og Bærum kommune har i samarbeid utviklet en pilotordning som vil redusere bilbruk i forbindelse med henting fra Stabæks akademitreninger.
160 skoleelever skal fra januar 2018 bli hentet av Ruter fra 13 skoler i Bærum og kjørt til trening på Nadderud. Etter trening blir barna kjørt hjem i egne minibusser. Tidligere var det foreldrene som måtte hente, og Stabæk hadde store utfordringer knyttet til full parkeringsplass og trafikksikkerhet. Piloten vil vare frem til sommeren 2019.
I pilotprosjektet skal Ruter slå sammen appen «MinSkoleskyss»  med Stabæk sin informasjonsapp «Stabæk-appen» innen sommeren 2018. Dette gjør at “Min Skoleskyss” får informasjon om hvem som skal kjøres til/fra trening og kontaktinfo til foresatte. I dette systemet vil det også ligge inne hvilke dager barnet går på akademiet og til hvilke tider skyssen skal skje. I bussen registreres hvem som skal hentes og leveres, og dermed kan Ruter estimere leveringstid hjemme.  «Når vi sier at dette er en trygg løsning, er det fordi vi vet at denne teknologien virker», sier John Gunnar Aune i Konsentra, som er Ruters transportsamarbeidspartner.
Vi tror prosjektet vil redusere biltrafikk og klimagassutslipp i forbindelse med henting av barn på trening. Vi ønsker at piloten skal bidra til erfaringer og kunnskap, slik at flere idretts- og kulturarenaer kan etablere tilsvarende fellesskapsløsninger innen transport, sier Liv Eva Wiedswang i Klimaprosjektet i Bærum.
Prosjektet er initiert av Stabæk gjennom SmartCity Bærum, og er tilknyttet kommunens Klimaklok arbeid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.